Calendar

Event Information

 • Thu
  08
  Oct
  2020

  The True Beethoven

  20:00

  Jagthuis 

  Beethovens muziek was een scharnierpunt in de westerse klassieke muziek. Hij veranderde haar gezicht en inspireerde de muziek tot de dag van vandaag. Dit jaar vieren wij 250 jaar Beethoven en 15 jaar The Scroll Ensemble met een heel spannend programma: De “Ware Beethoven”.

   

  Dankzij zijn leerling Carl Czerny weten we veel over zijn muziek. Één zin blijft ons altijd bij: “De ware Beethoven hoorde je pas in zijn improvisaties.”

  Hoe in die tijd geïmproviseerd werd is bekend, maar weinigen doen dat nog tegenwoordig. Wat zelfs Beethoven niet deed was improviseren met verschillende muzikanten tegelijk.

  In dit programma gaan we op zoek naar dat improviseren, naar dat muzikale creatieve explosieve in het moment en doen dus een stap verder door dit in trio formatie te gaan doen. Welbekende muziek zoals het thema van Diabelli en de Kreutzer sonate gaan gepaard met nooit eerder gehoorde pareltjes.

  Dit programma is een muzikale fantasie over Beethovens muziek en de mensen om hem heen. Wat schreef zijn neef Karl, die bij hem woonde, over hem? En zijn leerling Czerny? Aan de hand van teksten en thema’s van het publiek improviseert The Scroll Ensemble Beethoven tot leven.

   

   

  Met Bert Mooiman